sobota 23. října 2021 | Vojtěch Gargulák

Derby je tady! Berani na domácí půdě vyzvou Kometu

V pátek Berani odehráli zápas v dalekém Litvínově, v neděli už se budou opět hlásit na domácím stadionu, kde je čeká prestižní derby s brněnskou Kometou. S tou odehráli v přípravě i v úvodu ligy velice vyrovnané souboje, které ale vždy skončily ve prospěch soupeře. Přetáhnou tentokrát provaz na svou stranu a získají první domácí vítězství? Utkání začíná v neděli od 15:30, přijďte žlutomodré podpořit i vy!



Dlouhá cesta do Litvínova Beranům body nepřinesla, nyní už ale jejich pozornost směřuje k neděli, kdy se v moravském derby představí proti rivalovi z Brna. I Kometa v uplynulých dnech absolvovala daleký výjezd, ze kterého se vracela se sklopenými hlavami, v Karlových Varech totiž bez svých dvou nejproduktivnějších hráčů padla 3:5. Napravit se to pokusí právě ve Zlíně, to však parta kolem trenéra Luboše Jenáčka nebude chtít připustit, a i za pomoci věrných fanoušků oslavit první domácí výhru.

Zvýšená bezpečnostní opatření pro tento zápas jsou k nahlédnutí ZDE


Ovládnou Berani derby?

Moravská derby mezi Zlínem a Kometou v posledních letech lépe zvládá brněnský celek, zvítězil v posledních šesti vzájemných ligových zápasech. V aktuální sezóně mají Berani s rivalem bohaté zkušenosti, po dvou přípravných zápasech se s ním střetli už ve druhém kole extraligy, kdy v Brně v závěru dotáhli dvoubrankové manko a vynutili si tak prodloužení. V něm se ale prosadili domácí a slavili vítězství 3:2.

Vyrovnanou bitvu tak lze očekávat i nyní, tentokrát navíc budou mít Berani v zádech své fanoušky. Ti v minulém zápase se Spartou na Zimním stadionu Luďka Čajky vytvořili skvělou atmosféru a v hojném počtu budou vítáni také nyní.

„Kometa má silné přesilovky, takže se musíme vyhnout zbytečným vyloučením a hrát zodpovědně. Doufám, že nás přijde podpořit hodně fanoušků a atmosféra bude opět perfektní, jako proti Spartě. Fanoušci nás ženou za vítězstvím a my ho pro ně budeme chtít urvat“

Pavel Sedláček, útočík PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?

Martin Zaťovič, útočník (36)

Prosadí se opět zkušený střelec?

V minulé sezóně Kometa oba zápasy na zlínském ledě vyhrála, v obou případech se na tom brankou podílel její kapitán Martin Zaťovič. Ten při absenci útočných es Petera Muellera a Michala Krištofa proti Karlovým Varům nastupoval v první formaci a na zmírnění porážky se podílel jednou asistencí. Rodák z Přerova má za sebou řadu klubových i reprezentačních úspěchů, je trojnásobným extraligovým šampionem a třikrát si zahrál i na mistrovství světa.


Proč vyrazit zítra na hokej?

  • Prestižní moravské derby proti rivalovi z Brna!
  • Skvělá atmosféra domácího utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky!
  • Pro fanoušky bude opět přichystán bohatý doprovodný program!

Vzájemná bilance zápasů Zlína a Komety v české extralize

CELKEM: 63 zápasů, 26 – 7 – 0 – 4 - 26, 180:174, 94 body
DOMA: 31 zápasů, 15 – 3 – 0 – 2 - 11, 97:86, 52 body
VENKU:32 zápasů, 11 – 4 – 0 – 2 - 15, 83:88, 42 body

Nejvyšší vítězství doma: 5:0, 21. března 2015 v sezoně 2014/2015
Nejvyšší prohra doma: 0:4, 18.9.2017 v sezoně 2017/2018
Nejvyšší vítězství venku: 7:0, 6.10.2019 v sezoně 2019/2020
Nejvyšší prohra venku: 3:9, 19.2.2021 v sezoně 2020/2021