neděle 24. října 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Mikúš: Máme obrovskou radost vyhrát před úžasným zlínským publikem

Konečně! Až v šestnáctém zápase letošní sezony se Berani dočkali tříbodového triumfu, když po výborném výkonu doma porazili Kometu Brno 5:3. „Já i celý tým máme obrovskou radost, že se nám podařilo poprvé v sezoně vyhrát za tři body a ještě před takovým úžasným publikem a atmosférou. Jsem velmi šťastný,“ řekl útočník Tomáš Mikúš, který k výhře přispěl třemi asistencemi.

Velká úleva, co?

Obrovská. Po tolika zápasech vyhrát za tři body poprvé... Hlavně je třeba chytit sebevědomí, ať už individuální, nebo týmové. Viděl jsem na klucích, že si pak začali věřit, že můžeme vyhrát.

Kdy vás napadlo, že dneska bídnou šňůru přetrhnete?

Cítil jsem už od rána, že to může být ten den. Viděl jsem to ráno před zápasem na rozbruslení, od každého hráče jsem cítil odhodlání.

Jste rád, že vám utkání vyšlo i individuálně a pomohl jste bodově?

To je druhá věc, tyhle věci jdou úplně mimo. Hlavně jsem strašně šťastný, že jsme zvítězili za tři body, protože takovou dlouhou sérii bez výhry jsem ještě nezažil. Je to to obrovská radost.

Přihrávka Vopelkovi před prázdnou branku před pátým gólem byla hodně nezištná. Nahrával jste instinktivně, nebo jste věděl, že stojí vedle vás?

V prvním momentu jsem chtěl vystřelit, ale když šel puk proti mně, tak zároveň s myšlenkou jsem viděl, že tam jel a má volnou hokejku. Pak jsem střelu jen naznačil a posunul jsem mu to do prázdné.

 Potěšilo vás, že jste tentokrát fyzicky stačili až do konce?

Ve druhé třetině jsme měli pasáž, kdy jsme hráli výborně. Individuálně nebo týmově byla cítit taková energie, chuť, šly nám i nohy. Pak se to nabalovalo a dotáhli jsme to.

Nakopne vás to?

Je to obrovská vzpruha. Věci, které se snažíme dělat, trénovat nebo změnit, co nefungovalo… Jsme rádi, že se konečně přetavilo ve tři body. Doufám, že takových zápasů bude co nejvíce.

Sázeli jste i na to, že ani Brno není v pohodě?

V naší situace není třeba řešit, kdo hraje proti nám. Jsme v takové pozici, že se musíme soustředit na svoji hru, na svoje věci a na každý zápas se připravit na sto procent.

Pomohl vám fakt, že se definitivně ustálil realizační tým?

Byla to pozitivní změna. Více lidí víc vidí a umí poradit. Když je na to člověk sám, nevidí všechno.

Co vás učí Petr Čajánek?

Úplně všechno. Je to hráč, od něhož je třeba nasávat každou informaci, každé slovo, které řekne, celé vidění hokeje. Řeší situaci individuálně i týmově. Snažíme se to pak plnit.

Věděl jste, jak se chovat při pozápasové děkovačce?

Ještě jsem to nezažil. Nevěděl jsem, co se bude dít. (úsměv) Bylo to moc fajn.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY