pátek 10. prosince 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zabusovs po utkání s Litvínovem: Týmové vítězství, kterého si ceníme

V první třetině vystřelil Beranům dvěma góly důležité vedení a i ve zbytku zápasu byl jednou z hlavních domácích útočných zbraní. Lotyšský kanonýr Patriks Zabusovs pomohl hokejistům PSG Berani Zlín k výhře 4:1 nad Litvínovem a po zápase se podělil o své dojmy s novináři. Tlumočníkem z ruštiny byl zlínský obránce Ondřej Němec. „Dnes to bylo týmové vítězství, kterého si moc ceníme,“ řekl mladý dvacetiletý útočník.

Vaše trefy padly po krásných akcích, jak byste je popsal?
Při prvním gólu bylo důležité, že jsem vyhrál souboj s obráncem na mantinelu a dostal se do samostatného úniku, který jsem zakončil. A při druhém jsme sehráli výborně přesilovku, dostal jsem se mezi kruhy a trefil to.

Byl jste hodně aktivní, odehrál jste nejlepší utkání v dresu Zlína?
Já se ani tak nedívám na to, jaký byl zápas z mojí strany, důležité je, že jsme ho odehráli dobře jako tým. S výjimkou jedné pasáže ve druhé třetině, kdy jsme se zbytečně nechali zatlačit a byli pod velkým tlakem, to bylo dobré. Dnes to bylo týmové vítězství. Věděli jsme, že Litvínov má silné přesilovky, ani jsme nebyli dnes vyloučení.

Jak kvalitní soutěž je extraliga?
Proti KHL je tady víc času, přece jen do Ruska chodí hrát top hráči z Evropy. Ale soutěž je to těžká, dělám, co můžu, abych pomohl týmu. Pracujeme na tréninku, abychom se zlepšovali a každý zápas je teď z naší strany lepší a lepší.

Jak se vám líbí ve Zlíně?
Všude je to blízko, město je pěkné. Mám to na stadion deset minut, což je pro mě nejdůležitější, co potřebuju. Mám v kabině krajana (Roberts Mamčics), je super, že tady nejsem sám. Roberts přišel do Zlína dřív a pomohl mi, je tady i Vladimir Michasenok z Ruska. Česky nerozumím, s klukama komunikuju v ruštině.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY