sobota 11. prosince 2021 | Vojtěch Gargulák

Alexandre Mallet: Atmosféra v kabině je skvělá, musíme pokračovat v tvrdé práci

Páteční večer přinesl Beranům spoustu radosti, díky zodpovědnému výkonu podpořenému opět skvěle chytajícím Liborem Kašíkem vybojovali nejvyšší vítězství v sezóně, když porazili Litvínov 4:1. Svůj podíl na tom měl i kanadský útočník Alexandre Mallet, který si ve čtvrtém zápase ve zlínském dresu připsal druhou asistenci.

Důležitý krok k vítězství udělali Berani už v první třetině, kdy trestali chyby a vyloučení soupeře a odskočili do dvoubrankového vedení. „Výborně jsme bránili, hráli jsme jednoduchý a účinný hokej, který fungoval skvěle. Hodně nám pomohl Patriks, dal dva krásné góly a to nás nakoplo,“ nešetřil radostí Mallet.



Ten je nejnovějším členem Beraní rodiny, do Zlína přišel teprve před necelými dvěma týdny, do kabiny ale zapadl velice rychle. „Zapadl jsem hned, jsou tu super kluci. Máme tady zajetou rutinu, v které pokračujeme, tvrdě pracujeme a v zápasech, jako byl ten dnešní, se nám to vrací. Z výsledku jsme všichni nadšení, v kabině je celkově skvělá atmosféra,“ pochvaluje si Mallet.

Devětadvacetiletý Kanaďan od Zlínského působení očekával hlavně víc prostoru na ledě, toho se mu dostává v první útočné formaci po boku Antonína Honejska a Zdeňka Okála. „Myslím, že nám to na ledě klape, rozumíme si, dostáváme se do šancí. Snad nám to půjde i dál a přidáme i víc gólů,“ říká rodák z městečka Amqui v provincii Quebec.



Šanci napravit nedělní zaváhání budou mít Berani zase v pátek, kdy na Zimní stadion Luďka Čajky zavítá Litvínov. „Každá výhra se počítá, nesmíme usnout na vavřínech a musíme pokračovat v tvrdé práci, kterou odvádíme. Naším cílem je dostat se před Kladno a za tím si jdeme,“ pokračuje Mallet.

V utkání s Litvínovem si připsal také asistenci u gólu do prázdné brány Vladimira Mikhasenoka. Po zápase nezapomněl ocenit ani zlínské fanoušky. „Škoda, že může na stadion jen tisíc lidí, z minulosti si vzpomínám, že když byl plný dům, tak tu byla fantastická atmosféra. Snad se situace brzy zlepší a budou moci přijít všichni fanoušci,“ těší se Mallet.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY