neděle 31. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář Jakub Sedláček vychytal třinecké nájezdníky. Do třetice všeho dobrého

Zlínský gólman Jakub Sedláček ve vyřazovacích zápasech play off září. Jeho zásluhou Zlín přešel ve čtvrtfinále přes Vítkovice a v penaltovém rozstřelu s Třincem nepustil za svá záda ani jednu střelu třineckých útočníků. Nevyšel mu pouze druhý semifinálový duel ve Zlíně, kde byl o páté inkasované brance střídán. Rychle se otřepal se a ve třetím utkání s Oceláři již držel akcie zlínského hokeje hodně nahoru. Zlikvidoval celkem 42 střel a za svá záda pustil pouze tři střely.

Dvaadvacetiletý gólman zářil po utkání spokojeností, ale čertil se, že Zlín nedokázal udržet v závěru třetí třetiny vedení 3:1. „Byla to velká škoda. Dva góly jsme jim darovali, neměly padnout. Hloupě jsme inkasovali, zkrátka typičtí Češi. Po prvním vyhraném zápase jsme si mysleli, že to půjde samo. Příště by se nám to nemuselo vyplatit. Byl jsem hodně naštvaný, jak jsme vedení promrhali,“ pravil Jakub Sedláček po třetí bitvě s Oceláři.

Vlachova družina podobně jako Sedláček podala naprosto odlišný výkon ve srovnání s předchozím domácím zápasem, který prohrála s Třincem 2:6. Oceláři v polovině utkání již vedli 5:0. „Dnes jsme dobře bránili, protože tlak Třince byl v některých okamžicích obrovský. Dlouho nás drželi v pásmu a několikrát jsme si museli pomoci fauly,“ pověděla zlínská opora v play off.

Sedláčka mrzel především třetí inkasovaný gól po šťastné teči Peterka v 56. minutě. „Nesmíme dostávat takto hloupé góly. Musíme si hráče soupeře pohlídat. Při třetím gólu šla střela třineckého obránce jasně vedle, ale volný Peterek ji dokázal úspěšně tečovat,“ řekl Sedláček.

Dramatickou bitvu jen pro silné nervy rozsekly po tříhodinové bitvě až samostatné nájezdy. Nepočítáme-li loňské předkolo právě s Třincem, prohrál Sedláček v play off dva čtvrtfinálové duely na nájezdy se Slavií a Plzní. „Konečně to do třetice vyšlo. Předtím jsme dvakrát prohráli, vloni v Třinci to nepočítám. Měli jsme i potřebné štěstí. Pro mě bylo super, že nehrál Martin Růžička. Soupeř ztratil nejlepšího hráče, což byla pro nás výhoda.“

Na zlínském brankáři si postupně vylámali zuby při penaltách Orsava, Polanský a Květoň. „Vesměs jeli zkušení hráči, proto mě jména třineckých nájezdníků nepřekvapila. Orsava a Květák jsou šikovní útočníci. Polanský jezdí rovněž často, naštěstí to ani jemu nevyšlo,“ upřesnil zlínský hrdina. Orsava neuspěl na Sedláčka s kličkou do bekhendu, Polanský se střelou pod betony. Květoň pálil pouze do Sedláčka a vzápětí vytryskla zlínská radost. Nakonec uspěl z pěti exekutorů pouze Filip Čech. „Musel ho tam poslat Ríša Hrazdira. Pozorně sleduje nájezdy na tréninku a vidí, jak mu to tam padá. Jeho úspěšný nájezd jsem tady neviděl, neboť mám hlavu dole. Jen podle řevu publika poznám, zda byl gól. Naštěstí to Ježek proměnil,“ uzavřel spokojený Jakub Sedláček.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. Finále
Brankář PSG Zlín Jakub Sedláček chytá první nájezd Třince v podání Jakuba Orsavy.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY