pondělí 29. srpna 2022 | Vojtěch Gargulák

Berani se vracejí do PSG Areny, v roli soupeře tentokrát přijede Zvolen

Pátým utkáním bude v úterý pokračovat předsezónní příprava hokejových Beranů. Podruhé se představí na domácí půdě PSG Areny, kde od 17:30 opět změří síly se soupeřem ze Slovenska. Odehrají Berani proti Zvolenu další vyrovnané utkání? Přijďte je podpořit i vy! Vstup na utkání bude umožněn permanentkářům a nově také ostatním fanouškům, pro něž jde do prodeje přibližně stovka vstupenek! Zápas bude rovněž vysílán živě na klubovém YouTube.

Berani jdou v rámci přípravy do zápasové akce popáté, v uplynulých týdnech sehráli vyrovnané souboje s Kometou, Trenčínem a Přerovem, na Vsetínském Lapači pak kvůli husté mlze odehráli jedinou třetinu. Nyní je čeká druhé domácí představení, v němž se střetnou se semifinalistou minulého ročníku slovenské extraligy. Zvolen se v přípravných zápasech chvíli zahříval, v prvních třech totiž prohrál s Porubou, Frýdkem-Místkem a polskými Tychami. V posledních duelech ale Rytieri zabrali, když doma těsně přetlačili německý Krefeld, načež v poměru 6:3 vrátili porážku Porubě.

V PSG Areně proti dalšímu slovenskému soupeři

Zvolen dlouhodobě patří mezi nejužší špičku slovenské extraligy. V předminulé sezóně v ní slavil svůj třetí mistrovský titul, letos na jaře pak druhý nejlepší tým základní části ve vyrovnané semifinálové sérii podlehl Nitře. V uplynulých letech si dres Rytierů oblekla řada hráčů se zlínskou minulostí, jako třeba obránci Oldrich Kotvan, Marcel Petran a Tomáš Bokroš, či útočník Daniel Štumpf. Naposledy se oba celky střetly před čtyřmi lety, tehdy si Zvolen ze Zlína odvezl vysokou porážku 1:6.


Vstupenky v prodeji i přímý přenos zdarma

Oproti prvnímu domácímu zápasu proti Trenčínu si budou tentokrát moci přímo v PSG Areně zafandit také diváci, kteří nejsou vlastníky permanentky. Jednorázové vstupenky na utkání ale lze zakoupit pouze on-line přes společnost Ticketportal . Utkání bude opět také vysíláno v přímém přenosu na klubovém YouTube kanále .

„Příprava je výborná, trénujeme kondici, prokládáme to různýma hrama, což je super. Mlha při zápasech v letním počasí většinou bývá, příjemné to není, ale pro oba týmy jsou podmínky stejné.“

Lukáš Chludil, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Matej Kašlík, útočník (20)

Zazáří v dresu Zvolenu další talentovaný mladík?

Slováci mají v současné generaci mladých hokejistů velkou spoustu vzrušujících talentů, řadu z nich lze vidět také v dresu Zvolenu. Jedním z nich je Matej Kašlík, dvacetiletý útočník, který se do své vlasti vrací po čtyřech letech strávených v juniorkách ve Švédsku a Kanadě. A hned ve svém prvním přípravném zápase se blýskl skvělým výkonem, ke čtvrtečnímu vítězství nad Porubou přispěl gólem a dvěma asistencemi. Rodák z Púchova je pravidelným mládežnickým reprezentantem, má za sebou už dva juniorské světové šampionáty. Na tom posledním letos v létě se se třemi góly dokonce stal nejlepším střelcem slovenského výběru. Napodobí vrstevníka Maroše Jedličku a bude ve Zvolenu patřit k nejproduktivnějším hráčům?
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY