středa 31. srpna 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Zvolen nám ukázal kvalitu a zrcadlo, kvitoval útočník Michal Gago

Hokejisté PSG Berani Zlín sice ve svém pátém přípravném utkání zaznamenali první porážku v základní hrací době, když nestačili na slovenský Zvolen, proti třetímu týmu uplynulého ročníku Tipos extraligy a mistrovi z roku 2021 ale drželi krok a odehráli vyrovnaný duel. Nakonec v něm padli těsně 4:5. "Zvolen ukázal kvalitu a nám i zrcadlo," pověděl Michal Gago.

"Asi to byl zatím nejlepší zápas v přípravě, co se tempa týče. Byl to kvalitní soupeř, navíc tady je malé hřiště, takže z toho důvodu byl zápas nahoru dolů. Zvolen ukázal kvalitu a nám i zrcadlo," pochvaloval si opravdu slušné nasazení obou celků útočník Zlína Michal Gago, jenž se ve 26. minutě zapsal mezi střelce, když velmi šťastně vyrovnával na 2:2.

"Stál jsem někde na prostředku pásma a puk mě trefil do nože brusle. Nějak tam pak poskakoval a spadl do branky," popsal čtyřiadvacetiletý útočník, ke kterému se chvíli před gólem otočilo štěstí zády. V samostatném úniku sice propasoval puk mezi betony gólmana Romana Petríka, ten si ale našel cestu jen do tyčky.

"V té situaci jsem naskočil ze střídačky a někdo mě dobře našel přes pásmo. Udělal jsem svoji oblíbenou kličku, ale bohužel," posteskl si hráč ze zkušenostmi ze Znojma, Vsetína, Přerova, Prostějova, Havířova či Šumperka. Ten se k Beranům připojil až v srpnu, předtím měl smlouvu ve slovenském celku Bratislava Capitals, ten ale ukončil svoji činnost. "Jsem rád, že jsem ve Zlíně. Užívám si ambice týmu, teď je na nás, abychom pracovali a naplnili je," zakončil Michal Gago, odchovanec zlínského hokeje.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY