úterý 04. října 2022 | Vojtěch Gargulák

Další domácí pokus zastavit mizérii, ve středu se Berani utkají s Litoměřicemi

Po třídenní pauze pokračuje hokejová Chance liga osmým kolem aktuální sezóny. Zlínští Berani se v jeho rámci počtvrté představí na domácí půdě, kde budou chtít utnout nelichotivou sérii neúspěchů a poprvé před svými fanoušky vybojovat vítězství. Soupeřem jim budou Litoměřice, vítězové základní části minulé prvoligové sezóny, kterým aktuálně v tabulce patří sedmá příčka. Utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky startuje ve středu od 17:30, vstupenky za atraktivní sníženou cenu jsou v prodeji v síti Ticketportal, nebo před zápasem na pokladnách ZS.

Po protrápeném září Beranům nevyšel ani vstup do nového měsíce, když počtvrté v řadě stačily jejich soupeřům k vítězství dvě vstřelené branky. Tentokrát se na domácím stadionu radovala Třebíč, která svěřence Rostislava Vlacha porazila 2:1. Nyní se tak pozornost Zlíňanů obrací ke středečnímu souboji s Litoměřicemi, které problém se střílením gólů naopak rozhodně nemají. Po úvodních sedmi kolech jich na kontě mají 26, což je nejvíce z celé Chance ligy, zároveň ale Stadion také nejvíc branek inkasoval. A tak se severočeské mužstvo zatím pohybuje ve středu tabulky, k aktuálnímu sedmému místu Litoměřicím v sobotu pomohlo také první domácí vítězství, když si v poměru 5:3 vyšláply na Jihlavu.


Do utkání nenastoupí Valentin Claireaux, který má zranění v horní polovině těla a jeho návrat lze očekávat nejdříve za dva týdny. Chybět bude také obránce Daniel Bukač (drobné zranění, měl by brzy hrát). Nejistý je i start kapitána Pavla Kubiše, který pro zranění nenastoupil ani do minulého utkání s Třebíčí. O jeho účasti se rozhodne po ranním rozbruslení.

Domácí utkání za snížené vstupné

Středeční utkání s Litoměřicemi fanoušci mohou navštívit za cenově atraktivní vstupné. Díky zařazení do nejnižší cenové kategorie vyjdou třeba vstupenky na stání na pouhou padesátikorunu. K zakoupení jsou jako obvykle v síti Ticketportal, nebo přímo před utkáním na pokladnách Zimního stadionu Luďka Čajky.
S ohledem na verdikt disciplinární komise bude v prodeji pouze čtvrtina vstupenek na stání. Bližší informace k sektorům na stání bude zveřejněný zítra. Permanentky i vstupenky na stání budou na dané utkání platné.

Vítěz základní části minulé sezóny poprvé ve Zlíně

Litoměřice jsou prvoligové nepřetržitě od roku 2010, za tu dobu však většinou patřily do spodní poloviny tabulky a nikdy se v play-off nedostaly dál, než do čtvrtfinále. Velké naděje si Severočeši dělali v minulé sezóně, kdy v období od listopadu do ledna natáhli neuvěřitelnou sérii sedmnácti zápasů bez porážky a s náskokem sedmi bodů ovládli základní část Chance ligy. Poté však přišel šok a čtvrtfinálová kletba zůstala po vyřazení v poměru 1:3 na zápasy s Prostějovem neprolomena. Do Baťova města Litoměřický tým zavítá poprvé po 57 letech, naposledy se obě mužstva potkala v kvalifikaci o první ligu v roce 1965, kdy žlutomodří i díky výhrám 9:1 a 6:5 uhájili svou příslušnost mezi elitou.


Mladé mužstvo se zkušenými lídry

Litoměřice disponují velice mladým hráčským kádrem, jehož věkový průměr nedosahuje ani 24 let. Jedním z mladíků je také devatenáctiletý odchovanec Beranů Filip Šindelek, který v dorosteneckém věku ze Zlína odešel na dva roky do Švédska, načež se vrátil do vlasti a v současnosti pendluje mezi Litoměřicemi a juniorkou pražské Sparty. Mezi řadou teenagerů v sestavě Stadionu vyčnívají dva velezkušení veteráni, kapitán Jan Výtisk a Jaroslav Kracík.


„Od Litoměřic čekám hodně ofenzivní hru, nebude to jednoduché ale my do zápasu jdeme s tím že konečně doma budeme chtít vyhrát. Osobně se po zranění cítím naprosto fit.“

Pavel Sedláček, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Jan Výtisk, obránce (41)

Povede zkušený vousáč mladé mužstvo k úspěchu?

V extralize debutoval v době, kdy řada jeho současných spoluhráčů ještě ani nebyla na světě. Nyní, v jednačtyřiceti letech, načal urostlý obránce Jan Výtisk svou třetí sezónu v roli kapitána a mentora jinak mladičkého litoměřického mužstva. V nejvyšší soutěži odehrál přes tisícovku zápasů, během kterých si vybudoval pověst jednoho z nejtvrdších, nejobětavějších ale také nejtrestanějších hráčů. Rodák z Ostravy je juniorským mistrem světa z roku 2001, kromě mateřských Vítkovic si zahrál také za Spartu, Karlovy Vary, Plzeň, Třinec a Liberec, který v sezóně 2015/16 coby kapitán dovedl k mistrovskému titulu.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY