čtvrtek 06. října 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Dominovali jsme v týmovém výkonu, liboval si po Litoměřicích útočník Jakub Illéš

Hokejisté PSG Berani Zlín výhrou nad Litoměřicemi v utkání 8. kola Chance ligy 2022/23 zastavili sérii čtyř porážek v řadě a poprvé v sezoně na domácí půdě naplno bodovali. Berani vedli nad Stadionem už po první třetině 3:1, přičemž stav otevřel už ve 2. minutě Jakub Illéš. "V naší situaci je to velmi cenná domácí výhra. Moc si jí ceníme a všichni věříme, že na ni navážeme," řekla letní posila směrem k sobotnímu derby s Přerovem.

Zlínští hokejisté nešli do zápasu v jednoduché situaci. Třinácté místo a jen jedna výhra za tři body ze sedmi zápasů mělo za následek, že klub pohrozil hráčům krácením výplat. Podle Jakuba Illéše ale hráči na tento impuls zareagovali dobře. "Celkově bylo těžké být nad věcí, jelikož jsme nehráli dobře. Všichni ví, že něco přišlo, s tím jsme počítali. Nejsme mladí kluci, kteří se zblázní, že je na nás tlak. Přijali jsme roli a vyhráli," popsal šestadvacetiletý útočník a pokračoval:

"Trošku jsme se semkli i po proslovu v šatně. Viděl jsem dnes dominanci v našem týmovém výkonu," řekl Illéš po triumfu nad Litoměřicemi. "Hráli jsme více s pukem, věřili jsme si, byli jsme dost v útočném pásmu. Mohli jsme dát i víc gólů, ale vážíme si čtyř," usmál se forvard, jenž loni nastupoval za Jihlavu a Vítkovice.

Berani ještě musí vyladit disciplínu, ta je nadále chabá. Se Stadionem obdrželi osm menších trestů, podobné to bylo i v minulých duelech. "Můžete být rádi, že máme kvalitní oslabení a umíme to udržet. Je to spíše problém v tom, že vypadneme z tempa," uvědomuje si Jakub Illéš. Zlín je třetím nejvylučovanějším týmem, naopak v úspěšnosti bránění oslabení první.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY