úterý 09. dubna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Petr Leška: Zítra se hraje další zápas, úvodní prohru házíme za hlavu

Nevypustil jediný souboj, jako obvykle se snažil vymyslet gólové přihrávky pro svoje ofenzivní parťáky. Ani jedna z nich ale nevyšla a Petr Leška tak po prvním zápase finálové série proti Plzni sportovně uznal, že domácím dnes utkání moc nevyšlo. „Snad to zítra bude lepší,“ přeje si Leška.

- Petře, co rozhodlo o výsledku prvního duelu proti Plzni?
"Neměli jsme vyložené šance, ale myslím, že soupeř taky ne. Hrál se vyrovnaný zápas, rozdíl byl v tom, že Plzeň využila dvě přesilovky a my ani jednu. Přitom jsme věděli, jak je hrají, ale bylo to i o štěstí. Jim se po střele dvakrát odrazil puk přímo k hráči, který stál mezi našimi čtyřmi. Nebyly to žádné signály, kterými by nás přehráli."

- Poprvé v play off jste prohráli úvodní zápas série, může vás to nějak poznamenat?
"Myslím, že ne. Je pravda, že ve vyřazovací čáti se nám doma moc nedaří, ale házíme to za hlavu. Zítra se hraje nový zápas, jedeme dál. Doufám, že série ještě bude dlouhá."

- Co vám dnešní střetnutí napovědělo o síle Plzni?
"Hrají hodně organizovaný hokej, není to nic živelného. Je to logické, ve finále jde o hodně, tomu je přizpůsobená i hra obou týmů."

- Utkání nedohrál Zdeněk Okál, který doplnil už tak početnou marodku týmu. Asi je to dost nepříjemné, že?
"Dokud máme koho stavět, je to dobré. Furt jsou na střídačce hráči, kteří mohou do zápasu zasáhnout a ukázat se. Důležité je, aby si každý plnil svoje herní úkoly, na jméně na dresu nezáleží."

- Užil jste si i přes porážku finálovou atmosféru?
"Přišla spousta lidí, bylo to fajn. Ale když se hodí buly, spadne to z vás, utkání jsem pak bral jako každý jiný zápas." 


Útočník PSG Zlín Petr Leška při rozhovoru s novináři po úvodním finálovém zápase.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY