úterý 09. dubna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář Jakub Sedláček: Plzeň hrála náš hokej a porazila nás našimi zbraněmi

Zápas blbec prožil zlínský gólman Jakub Sedláček. Ačkoliv si v některých pasážích bitvy s Plzní dlouho nesáhl na puk, nakonec jej třikrát lovil ze svojí sítě. Hosté nakonec zvládli premiéru ve finále lépe. „Trápili jsme se. Na druhou stranu je to ale pořád 0:1 na zápasy. Věřím, že série bude dlouhá,“ přeje si třiadvacetiletý brankář PSG Zlín.

- Dnes jste i přes porážku 0:3 nebyl ve velkém zápřahu, že?
"Byl to divný zápas. Dlouho tam nic nebylo. Na druhou stranu to vypadalo, že jsme měli hodně šancí, ale moc jich nebylo. V první třetině jsme vystřelili jednu gólovou střelu a zbytek to byly takové... Musíme se zlepšit."

- Bylo těžké udržet se v koncentraci?
"Je to hrozně těžké. Pět minut na vás nic nejde a z ničeho nic tam jede Kovy nájezd. Při něm jsem měl hrozné štěstí. Pak mi přiznal, že to bylo haluz."

- Porazila vás Plzeň vašimi zbraněmi – pozornou defenzívou a využíváním přesilovek?
"Přesně tak. Hráli náš hokej a my se z toho musíme poučit a probrat." 

- Nemá soupeř více sil než vy?
"Tohle si nemyslím. Plzeň hrála zkušeně. Vedli 2:0, vedení už si ubránili. Pak už to byla z naší strany křeč než nějaký hokej. Musíme více střílet, vytvářet si více šancí. Dnes jsme to házeli někam do kolen.

- Mrzí dva góly, které jste inkasoval z dorážek před brankovištěm?
"Ještě jsem to říkal před zápasem a pak opakoval několikrát po první třetině, že to tohle nemůžeme dopustit. A zase dostaneme stejný gól."

- Je nepříjemné, že se opět rozrostla marodka o Zdeňka Okála?
"Přibývá to. Pořád ale máme kluky, které dokáží zraněné nahradit. Zase jsme to ukázali. V tomhle je tým silný. A myslím, že někteří kluci se budou uzdravovat."

- Jak byste popsal situaci, kdy vás trefil Straka a šel pak na trestnou lavici?
"Každý, kdo to viděl na videu, musel mít jasno, že jsou to dvě minuty. Vždycky si dávám na konec rohu brankoviště brusli, aby mi tam nevjel hráč a on do mě narazil."

Jakub Sedláček v brance
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY