sobota 03. prosince 2022 | Vojtěch Gargulák

Sezóna se láme do druhé poloviny, Berani se doma opět utkají s Kolínem

Hokejová Chance liga má za sebou první polovinu, která hokejovým Beranům zdaleka nevyšla podle očekávání. Do té druhé vstoupí v neděli, kdy na domácí půdě už od 15:30 přivítají kolínské Kozly, kterým budou chtít vrátit dvě předchozí porážky. Zlomí Berani sérii mizerných výsledků? Podpořit je u toho můžete i vy! Vstupenky na utkání jsou k dispozici v síti Ticketportal, nebo na pokladnách ZS, ty nejlevnější vyjdou na pouhých 50 Korun!

Berany čeká třetí utkání v pěti dnech, zápasová porce tohoto týdne jim ale zatím vůbec nechutná. Po středečním utkání ve Frýdku-Místku totiž ani v pátek proti Porubě nedokázali vstřelit víc než jedinou branku a z obou zápasů tak nevydolovali ani bod. Nyní se střetnou s Kolínem, který čeká druhá část víkendového východomoravského tripu. V sobotu totiž hrají na půdě nedalekého Vsetína, kde se pokusí vylepšit dosud tristní venkovní bilanci. V průběžném pořadí Chance ligy Kozlové figurují na desátém místě.

Kolínské venkovní trápení

Kozlové patří v domácím prostředí k nejlepším mužstvům Chance ligy, venkovní zápasy jsou však jejich velkou slabinou. Za tři body na půdě soupeře vyhráli pouze jednou, shodou okolností to bylo hned v prvním kole právě na Zimním stadionu Luďka Čajky, kde šokovali Berany vítězstvím 4:1. Dohromady z jedenácti venkovních duelech získali pouze šest bodů, což je jednoznačně nejhorší bilance v celé soutěži.

Hokej v atraktivní čas za sníženou cenu

Druhá polovina sezóny pro Berany začne v nezvyklém termínu, utkání proti Kolínu totiž v neděli odstartuje už od 15:30. Pro vstupenku navíc fanoušci ani nebudou muset sáhnout hluboko do kapsy, ty nejlevnější lístky na stání totiž stojí jen padesát korun, zlevněné je i vstupné do ostatních sektorů.

„Hrajeme ve vlnách, naše forma je hodně proměnlivá. Nedaří se nám ustálit, aby naše výkony byly konzistentnější. V období, kdy jsme sbírali body, jsme hráli pracovitý hokej, bohužel vždy podlehneme nějaké euforii. V této soutěži může každý porazit každého, každý zápas se proto musí odehrát na sto procent koncentrovaně.“

Juraj Jurík, asistent trenéra PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Markus Korkiakoski, útočník (30)

Přidá finská posila další body?

Narodil se v malé vesničce Yli-li ve středním Finsku, mládežnická léta strávil v akademii nedalekého Kärpätu Oulu, načež působil v nižších finských soutěžích. Do světa vyrazil v roce 2018, kdy se nejprve krátce rozhlédl ve Francii, následně pak zakotvil v Česku, kde se v barvách Litoměřic zařadil k největším útočným esům Chance ligy. Po dvou letech se přesunul do Poruby, kde v zářných výkonech pokračoval, před současnou sezónou pak vyrazil do polského Jastrzebie. Český led mu však zřejmě sedí více, a tak se v listopadu vrátil coby posila kolínských Kozlů. A vede si solidně, v sedmi zápasech dosud nasbíral šest kanadských bodů.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 SC Marimex Kolín
9. místo (35 bodů) Umístění v tabulce 10. místo (32 bodů)
4 body Posledních 5 zápasů 10 bodů
17,89% (8. místo) Úspěšnost přesilovek 14,16%% (14. místo)
85,83% (3. místo) Úspěšnost oslabení 81,44% (9. místo)
215 (5. místo) Bloky 163 (12. místo)
308 Trestné minuty 245
Jakub Illéš – 16 bodů (5+11) Nejproduktivnější hráč Zdeněk Král – 25 bodů (6+19)
Daniel Gazda – 14 bodů (6+8) Nejproduktivnější obránce Zdeněk Čáp – 13 bodů (1+12)
Antonín Honejsek (7 branek) Nejlepší střelec Jan Veselý (13 branek)
Jakub Illéš (11 asistencí) Nejlepší nahrávač Zdeněk Král (19 asistencí)
Daniel Gazda (+8) +/- Zdeněk Král (+9)
Pavel Sedláček (27) Bloky Jakub Sklenář (16)
Daniel Huf (92,73%) Úspěšnost zákroků Jakub Soukup (91,83%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY