středa 28. prosince 2022 | Vojtěch Gargulák

Poslední zápas roku! Berani ve čtvrtek zavítají do Třebíče

Hokejové Berany před koncem kalendářního roku čeká poslední prvoligový zápas. Odehrají ho v třebíčské KHNP Aréně, kde se ve čtvrtek od 17:30 střetnou s domácí Horáckou Slavií. Navážou žlutomodří na dominantní vítězství z úterního utkání proti Prostějovu a přivezou z Vysočiny další cenné body?

Po protrápené prosincové sérii porážek se Berani po Vánocích nadechli k lepším zítřkům, když na domácím ledě smetli prostějovské Jestřáby 6:1. Na vysoké vítězství se nyní pokusí navázat v utkání s dalším soupeřem z popředí tabulky. Třebíči se v poslední době velmi daří, z posledních šesti zápasů jich Horácká Slavia pět zvítězila a v průběžném pořadí Chance ligy jí patří třetí místo. Naposledy svěřenci trenéra Kamila Pokorného přivezli všechny body z Chrudimi, kde porazili pardubický B-tým 5:2.

Třebíčská domácí dominance

Berany v Třebíči čeká velice náročná bitva, Horácká Slavia je totiž před vlastními fanoušky téměř neporazitelná. Z šestnácti domácích zápasů totiž prohrála pouze jedno a je tak suverénně nejlépe doma hrajícím mužstvem v lize. Velkou zásluhu na tom mají také přesilové hry, které má Třebíč s úspěšností přes 25% taktéž nejlepší ze všech týmů Chance ligy. Berani však disponují velkou kvalitou v oslabení, které mají druhé nejlepší v soutěži.

Kapitán po letech na ledě mateřského klubu

Kapitán Beranů Pavel Kubiš prožívá velmi speciální týden. V úterý totiž svým prvním hattrickem v Chance lize sestřelil prostějovské Jestřáby, o dva dny později ho pak po dlouhých letech čeká zápas v místě, kde hokejově vyrůstal. Rodák z nedaleké Náměště nad Oslavou totiž v Třebíči působil naposledy v žákovských kategoriích, než se v patnácti letech přesunul do Zlína. První vzájemné utkání v této sezóně musel kvůli zranění vynechat a Zlíňané v KHNP Aréně na začátku října prohráli 1:2. Chuť si ale spravili v listopadové domácí odvetě, kde Horáckou Slavii porazili 4:1.

„Hodně se na to těším, místní prostředí dobře znám, i když jsem tam dlouho nebyl. Třebíč hraje na špici první ligy, na stadion přijde rodina a spousta kamarádů.“

Pavel Kubiš, kapitán PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Martin Dočekal, útočník (32)

Zastaví Berani kulomet třebíčského kanonýra?

Vánoční čas na ledě velice chutná urostlému útočníkovi Martinu Dočekalovi, který jen v posledních dvou zápasech dohromady nasbíral 8 kanadských bodů. Dvěma góly a třemi asistencemi nejprve dirigoval výhru Třebíče nad Šumperkem, další dvě branky a přihrávku si připsal v úterý v Chrudimi. V tabulce produktivity Chance ligy se tak s 34 body vyšvihl na třetí místo. Bezmála dvoumetrový forvard je třebíčským odchovancem, po většinu kariéry však působil v extralize, kde s brněnskou Kometou slavil dva mistrovské tituly. Kromě ní si epizodně zahrál také za Spartu, Vítkovice a Plzeň, v minulé sezóně se vrátil do rodného města, kde patří ke klíčovým hráčům.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

SK Horácká Slavia Třebíč Chance liga 2022/23 PSG Berani Zlín
3. místo (59 bodů) Umístění v tabulce 9. místo (42 bodů)
12 bodů Posledních 5 zápasů 5 bodů
25,64% (1. místo) Úspěšnost přesilovek 18,49% (6. místo)
84,55% (5. místo) Úspěšnost oslabení 86,52% (2. místo)
239 (10. místo) Bloky 261 (7. místo)
257 Trestné minuty 354
Martin Dočekal – 34 bodů (15+19) Nejproduktivnější hráč Antonín Honejsek – 23 bodů (8+15)
Antonín Bořuta – 23 bodů (3+20) Nejproduktivnější obránce Daniel Gazda – 15 bodů (7+8)
Martin Dočekal, Ladislav Bittner (15 branek) Nejlepší střelec Pavel Kubiš, Petr Mrázek (11 branek)
Michal Vodný (21 asistencí) Nejlepší nahrávač Antonín Honejsek (15 asistencí)
Antonín Bořuta (+12) +/- Daniel Gazda, Pavel Kubiš (+8)
Lukáš Forman (24) Bloky Pavel Sedláček (30)
Pavel Jekel (93,02%) Úspěšnost zákroků Daniel Huf (92,51%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY