čtvrtek 19. ledna 2023 | Zlin Press - Roman Ordelt

Daniel Huf po výhře na ledě vedoucího celku ligy: V Porubě se projevil skvělý výkon celého týmu

Brankář PSG Berani Zlín Daniel Huf byl jednoznačně hlavním strůjcem vítězství na ledě lídra Chance ligy týmu HC RT TORAX Poruba 2011. Zlínští hokejisté poprvé skolili v sezoně protivníka z Ostravy a odvezli si důležité tříbodové vítězství. Třiadvacetiletý gólman předvedl parádní formu, v zápase nepustil za svá záda ani jednu z osmatřiceti střel soupeře a měl lví podíl na stoprocentním bodovém zisku pro Berany. Huf si užívá v letošní sezoně značnou důvěru trenérů, neboť před začátkem závěrečné čtvrtiny základní části odchytal již 28 zápasů. Ve statistikách má dvě čistá konta a především vysokou úspěšnost 92,47%.

Dane, jak vyznívá hodnocení vítězného zápasu na ledě ligového lídra Poruby z vašich úst?

Skvělá první třetina, odskočili jsme do vedení 2:0 zásluhou dvou slepených gólů. Poté se projevil skvělý výkon celého týmu. Poruba nás tlačila, měla hodně šancí, přestřílela nás, ale naše defenzivní hra byla výborná. Především jsme zvládli skvěle oslabení pět na tři, které bylo zlomovým okamžikem zápasu, tam se lámal chleba. Opět jsme podali bojovný výkon podobně jako v minulém zápase s Frýdkem-Místkem a přineslo to úspěch.

Soupeř měl v utkání řadu šancí, především z prostoru brankoviště byl hodně nebezpečný a bylo tam hodně závarů. Jak jste to viděl?

Šancí měli opravdu hodně. Osobně jsem takový zápas potřeboval. Jsem rád, že to výborně dopadlo a ještě více jsem šťastný za tříbodovou výhru. Vybojovali jsme to a těší mě, že jsem všechny ošemetné situace zvládl.

Vaši spoluhráči zblokovali celkem dvanáct střel. Čím to, že nasazení mužstva bylo v posledních dvou zápasech zcela odlišné od předešlých duelů?

Už v utkání s Frýdkem-Místkem jsme zblokovali snad dvacet střel. Opravdu fantazie a fanoušci to musí vidět, že z hlediska bojovnosti byly tyto zápasy zcela někde jinde než ty minulé. Tohle je ta cesta k výhře, bojovnost a to, že nikdo nic nevypustí. Společně jdeme k cíli, který máme.

Ve druhé třetině jste byl pod kanonádou soupeře. V brance jste se hodně zapotil?

Opravdu jsem si zachytal, super zápas. Mám rád, když hrajete podobné zápasy. Měli hodně šancí, zkrátka výborný zápas. Těší mě, že jsem všechny situace zvládl a pomohl týmu k vítězství.

Na stranu Zlína se konečně dostavilo o potřebné štěstíčko, které vás doposud v sezoně míjelo.

Štěstí přeje připraveným. V trénincích tomu jdeme naproti. Věřím, že odvedenou poctivou prací se připojí paní Štěstěna opět na naši stranu.

Jak se cítíte, dostal jste se do pohody?

Na každý zápas se připravuji stejně. Všechno odvádím na sto procent. Akorát nám někdy chybí právě to potřebné štěstí. To se přiklonilo nyní ve dvou zápasech konečně i k nám. Jsem rád, že jsem důvěru trenérů splatil velmi dobrým výkonem. Těší mě, že jsem dostal tuto šanci a mohu chytat za rodný Zlín. Cítím se výborně, gólmana těší, když je pořád v permanenci.

Máte v polovině ledna odchytáno už 28 zápasů. Čekal jste před sezonou, že budete mít v této fázi sezony na svém kontě takovou porci zápasů?

Před sezonou jsem dostal od trenérů i tehdejšího vedení úplně jiné informace. Kdyby měl někdo křišťálovou kouli, tak bych mu vůbec nevěřil. Na druhou stranu jsem si vyzualizoval, že by to tak mohlo být. Šel jsem si za tím poctivou prací v tréninku.

Od nástupu do mužů jste téměř celou dobu tvořil brankářskou dvojici s Liborem Kašíkem, který odešel do Nitry na měsíční hostování. Není to pro vás nezvyk, že máte nyní jiného kolegu?

Soustředím se převážně na sebe. David Honzík je výborný parťák. Samozřejmě fandím Liborovi, aby se mu dařilo. Teď odchytal v Nitře dobré zápasy. Já se soustředím hlavně na sebe, na vlastní výkony, abych týmu pomohl k zisku bodů.

Počítáte s tím, že by Libor případně dochytal celou sezonu na Slovensku a rozhodující část Chance ligy u Beranů by zůstala na vás?

Opravdu nevím, co bude. Uvidíme, jak se vedení a trenéři rozhodnou. Máme ještě třináct zápasů do konce základní části, udát se může cokoliv. Pro mě je nejdůležitější přítomnost, na to se soustředím nejvíce.

Klub provedl v posledních týdnech několik změn v kádru převážně prostřednictvím trejdů. Počítáte s tím, že zůstanete ve Zlíně do konce sezony?

Vždycky se může cokoliv stát. Každý den se těším na stadion a do brány. Co přijde, to se uvidí. Určitě se soustředím na cíl, který jsme si tady společně stanovili a rád bych si splnil i ten osobní.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY