středa 17. dubna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Ondřej Veselý: Bránu jsem úmyslně neposunul, hodně mě to mrzí

V čase 44.50 minuty byl vyloučený za posunutí brány a v následné přesilovce vstřelila Plzeň vítězný gól, který zaznamenal Nicholas Johnson. „Nebylo to úmyslně, hodně mě to mrzí,“ litoval útočník PSG Zlín Ondřej Veselý po porážce 1:2.

- Jak se klíčová situace celého zápasu udála?
"Špatně jsem se zorientoval, sledoval jsem puk a plzeňského Jana Kováře. Do brány jsem nenajel s úmyslem ji posunout, ale teď už s tím nic neudělám. Protestovat u rozhodčích nemělo smysl, stejně jsem dostal dvě minuty."

- V první třetině jste hráli výborně, po pauze však hosté přidali, čím to bylo?
"Dostali jsme se pod tlak, trochu jsme vařili z vody a nevěděli, jak se z toho jejich tlaku dostat. Velká škoda, že nám dali g´´ol na 1:1 těsně před druhou přestávkou. V závěru jsme se chtěli herně zvednout, ale hra byla dost přerušovaná. Nedostali jsme se pořádně do tlaku a navrch dostali branku v jejich přesilovce."

- Soupeř teď má mečbol a hraje doma, bude kvůli tomu pod větším tlakem?
"Těžko říct. My taky musíme vyhrát. Dáme do toho všechno, rádi bychom se ještě vrátili na poslední utkání série do Zlína. Říká se, že poslední krok je nejtěžší. Uvidíme, jak se s tím vypořádají."

- Venku se vám v play off daří, chystáte podobnou taktiku jako například v semifinálových střetnutích v Třinci?
"Hrajeme na tři pětky, už ani nevím, jak dlouho to je. Nemůžeme s Plzní lítat nahoru, dolů, je to silný soupeř. Budeme hrát to svoje."

- Co jste říkal na start obránce Jaroslava Špačka v dresu soupeře?
"Bavili jsme se o tom v kabině, trochu jsme se divili, že hraje. Zvládl to, žádnou chybu neudělal. Ale moc jsem ho nesledoval, soustředil jsem se sám na sebe."

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl: Titul!

Útočník PSG Zlín Ondřej Veselý před brankářem Plzně Markem Mazancem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY