čtvrtek 18. dubna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník PSG Bedřich Köhler: Venku se nám hraje dobře, sérii otočíme a vrátíme zpět do Zlína!

Podobně jako v předchozím duelu otevřeli hokejisté PSG Zlín střelecký účet zápasu i v páté finálové bitvě. Vlachova družina vstoupila do utkání famózně, neboť na konci 7. minuty se dostal do úniku Bedřich Köhler po ideální nahrávce od Petra Zámorského a své sólo s přehledem proměnil. Vysoký zlínský habán však v závěru utkání smutnil, Plzeň dvěma góly otočila nepříznivý stav a urvala ve Zlíně postupový mečbol. Köhler byl na ledě i při vyrovnávací trefě Indiánů jedenáct vteřin před druhou sirénu. „Prohráváme v sérii jen 2:3 a pokračujeme dále. Nevidím důvod, proč bychom nemohli otočit a nevrátit sérii zpět do Zlína k rozhodujícímu zápasu. Venku se nám hraje dobře a jsem tam hodně silní,“ pověděl osmadvacetiletý útočník.

Plzeň byla od druhé třetiny lepším týmem, přesto Čajánek a spol. drželi téměř do druhé sirény hubený jednogólový náskok. V závěru třetiny šťastnou tečí Balejovy střely vyrovnal nejlepší hráč play off Jan Kovář. „Plzeň začala ve druhé třetině lépe, hosté více bruslili, zatímco my jsme je přestali bruslařky stíhat. Párkrát nás zavřeůi v třetině. Byla velká škoda, že jsme těsný náskok neudrželi do druhé přestávky. Byl to klíčový okamžik a hloupý gól,“ smutnil Bedřich Köhler po zápase.

Při inkasovaném úvodním gólu byla na ledě zkušená Leškova řada, která nedokázala před koncem druhé třetiny vyhodit kotouč z obranného pásma. „Po zápase se to těžko hodnotí. Taková akce se těžko brání. Byla tam střela a lehká teč ze strany Kováře.“

Rozhodující gól vstřelil v přesilové hře ve 46. minutě kat zlínských šancí v play off  Američan Nicholas Johnson. Stejný hráč vyprovodil Zlín rozhodující brankou v loňské sedmé bitvě čtvrtfinále. Hosté poté hráli pozorně v defenzivě a především střední pásmo uzamkli. Zlín se dostával s velkými obtížemi do útočného pásma a na dostřel Mazancovy svatyně. „Pár šancí jsme tam měli, ale náš tlak měl být výraznější. Škoda, že jsme se nedostali v závěru k power play. Bylo už hodně málo času,“ řekl Köhler.

Západočeši tajili do poslední chvíle start devětatřicetiletého matadora Jaroslava Špačka. Naganský šampion hrál naposledy v loňském dubnu NHL. „Věděl jsem na rozbruslení  že bude hrát, ale nemáte čas během utkání někoho sledovat individuálně,“ podotkl zlínský habán na adresu hrajícího asistenta plzeňského kouče.

Čajánek a spol. rozhodně neskládají zbraně a jedou do Plzně s cílem hrát finálovou sérii ještě jednou do Zlína. „Venku se nám daří. Hrajeme tam svůj hokej, perfektní defenziva a poté udeřit po chybách soupeře z rychlých brejků. Určitě nebyla náhoda naše série pěti vítězných zápasů venku v letošním play off. Venku jsme hodně silní,“ uzavřel forvard Bedřich Köhler.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl: Titul!


Bedřich Köhler se raduje po vstřeleném gólu
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY