neděle 11. února 2024 | Adam Čuba

Preview: Po pauze znovu do akce, doma nás čeká Slavia Praha

Po reprezentační přestávce vyrážejí naši Berani znovu do akce, ještě před derby se Vsetínem je čeká domácí souboj s pražskou Slávií. Utkání startuje v tradičních 17:30.

Poslední utkání před pauzou našim Beranům nevydařil, padli 4:8. „Za dnešní zápas se musíme stydět. Přijela spousta fanoušků, fandili až do konce, kvůli nim jsme měli vyhrát. Nyní musíme konsolidovat výkony. Provází nás to celou sezonu, dva zápasy jsou dobré, pak to nepotvrdíme...V repre pauze si odpočineme, potrénujeme. Každý musíme začít u sebe,“ řekl k utkání kapitán Bedřich Köhler

V reprezentační přestávce se ke zbývající fázi sezony nejproduktivnější Beran Martin Novák. „Během přestávky jsme si v kabině s klukama ujasnili spoustu věcí a věříme, že těch posledních pár zápasů, které v základní části zbývají, by nás mohlo zase nakopnout,“ říká autor jedenácti ligových branek. Celý rozhovor s naší útočnou oporou si můžete přečíst ZDE.

Slavia odvrací blamáž, momentálně drží 13. místo

Pražané jsou dalším celkem, kterého se týká záchranářský boj. Klíčovou postavou v tomto souboji je brankář Paavo Hölsa, který odchytal sedm duelů, ve kterých vychytal hned dvě čistá konta. Co se vzájemných zápasů týče, mohou být naši hokejisté relativně spokojeni. Dvakrát se svěřencům Jana Srdínka podařilo vyhrát, jednou v prodloužení. Poslední duel každopádně nedopadl podle našich představ, po Vánocích Slavia vyhrála 4:1.

Situace sešívaných už v jeden okamžik nevypadala vůbec dobře, pořadní na chvostu tabulky se ale zamotalo a Slavia už není poslední. Momentálně drží dva body náskoku na Znojmo, které by si v současné chvíli vytáhlo černého Petra.


Slovo z kabiny

„Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás i v této situaci pořád chodí podporovat. Někteří s námi dokonce jezdí i na venkovní zápasy, hlavně v Kolíně jich bylo opravdu spoustu a fandili skvěle,“


Martin Novák (útočník) Berani Zlín


Koho sledovat v dresu soupeře?


Paavo Hölsa, brankář (29)

Slavia se netajila snahou přivést před koncem přestupového období novou brankářskou jedničku, která by jí pomohla v záchranářském boji. Volba padla na Fina Paava Hölsu, gólmana s bohatými zkušenostmi z druhé nejvyšší soutěže Mestis, chytal i v Anglii nebo rakouskou ICEHL. Vstup do českého angažmá měl výborný, na konci ledna vychytal dvě čistá konta v řadě. Pomůže sešívaným k záchraně?


Statistiky týmů v aktuální sezóně

Berani Zlín Chance liga 2023/24 HC Slavia Praha
8. místo (65 bodů) Umístění v tabulce 13. místo (53 bodů)
3 body Posledních 5 zápasů 9 bodů
15.57% (10. místo) Úspěšnost přesilovek 22.42% (2. místo)
79.19% (13. místo) Úspěšnost oslabení 79.71% (11. místo)
399 (8. místo) Bloky 456 (2. místo)
446 Trestné minuty 351
Martin Novák - 24 bodů (11+13) Nejproduktivnější hráč Tomáš Knotek - 35 bodů (13+22)
Aleksi Salonen - 19 bodů (3+16) Nejproduktivnější obránce Karel Klikorka - 16 bodů (3+13)
Jan Süss (12 branek) Nejlepší střelec Matěj Beran (15 branek)
Aleksi Salonen (16 asistencí) Nejlepší nahrávač Tomáš Knotek (22 asistencí)
Martin Novák (+13) +/- Maxim Havrda (-1)
Zdeněk Čáp (45) Bloky Tomáš Knotek (46)
Daniel Huf (91.65%) Úspěšnost zákroků Paavo Hölsa (91.15%)