neděle 07. listopadu 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani nestačili v záchranářském souboji a prohráli s Kladnem 1:5

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 23. kola Tipsport extraligy 2021/22 na domácím ledě s týmem Rytíři Kladno 1:5 a manko na předposlední tým v tabulce se navýšilo na deset bodů. Berani klíčový zápas dvou nejhorších extraligových týmů nezvládli a prohráli již šestý zápas za sebou. Zaplněný Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně více než pěti tisícovkami diváků neviděl v úvodní třetině gól. Kubiš a spol. začali slibně, když potrestali hrubku v defenzivě Rytířů ve 28. minutě a otevřeli střelecký účet duelu. Kladno ještě do druhé sirény obrátilo zápas ve svůj prospěch, neboť vedoucí gól dalo dvanáct vteřin před druhou sirénou zásluhou využité přesilové hry. Zlínští nezvládli třetí třetinu, Jágr a spol. přidali na začátku poslední periody třetí gól, kontrolovali v závěru důležitý souboj a přidali ještě další góly. Jediný gól zaznamenal Adam Zbořil. Extraliga má nyní téměř dvoutýdenní přestávku, Zlín hraje nejbližší zápas až v pátek 19. listopadu doma s Olomoucí.

23. kolo / neděle 7. 11. 2021 / 15:30
Berani Zlín Zlín - Rytíři Kladno Kladno
1:5
(0:0, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 28. min A. Zbořil - 34. Wood (Baránek), 40. Kubík (Dotchin, Plekanec), 43. J. Strnad (M. Filip, Melka), 57. Melka (J. Strnad), 59. M. Beran (Kubík). Rozhodčí: Hradil, Vrba - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 312. Střely na branku: 35:38. Zblokované střely: 16:16. Hity: 4:4. Vhazování: 37/70 (51%) - 33/70 (49%). Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Berani Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, T. Hanousek, Ferenc - Flynn, P. Sedláček (A), Kubiš (C) - Vopelka, Honejsek, A. Zbořil - Okál, Hejcman, Karafiát - Frömel, R. Veselý, Sebera. Trenéři: L. Jenáček, L. Rob, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Rytíři Kladno: Bow - Dotchin (A), J. Suchánek (A), Ticháček, Wood, Baránek, Zajíc - Jágr, Plekanec (C), Hlava - Dvořáček, Kubík, M. Beran - Melka, M. Filip, J. Strnad - Kristo, Pitule, Ciampini. Trenéři: D. Čermák, Burger, Kregl, Jeff.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-11-07/id/339597

Nejlepší vyhodnocení hráči: Roberts Mamčics - Landon Bow.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Antonín Melka, Jakub Strnad, Daniel Gazda.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Bohužel na jeden vstřelený gól nemůžeme vyhrávat zápasy. Pokud dostaneme gól na 1:1, většina kluků to poté nedává po psychické stránce. Odstoupíme od toho, co nás přivedlo k šancím. Měli jsme dát druhý gól a možná zápas se vyvíjel zcela jinak. Jenže na kdyby se ani v hokeji nehraje. Celý tento týden byl výsledkově obrazem toho, že tým je potřeba doplnit v ofenzivní části. Jestli nepřijdou noví útočníci, nevěřím tomu, že současný tým je schopen dělat bodové série, abychom ještě zamíchali kartami a dostali se alespoň na barážovou pozici."

Jiří Burger (asistent trenéra Rytíři Kladno): "První třetina byla poměrně vyrovnaná. Zlín nás dostával pod tlak, měl velké šance a nás podržel brankář. Do druhé třetiny jsme vstoupili hodně špatně, ztráceli jsme zbytečně řadu kotoučů, Zlín si vytvářel šance a nás opět držel gólman. Soupeři se povedlo jít do vedení 1:0. Od doby, kdy jsme srovnali stav, jsme hráli dobrý hokej. Ve třetí třetině jsme příznivý výsledek hlídali. Chtěli jsme dobře bránit a čekat na protiútoky. Ty jsme poté využili a zápas definitivně rozhodli v náš prospěch. Panuje velká spokojenost, že jsme důležitý souboj zvládli."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY