neděle 17. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Robocop Marek Melenovský: Doktor o mém návratu prohlásil, že jsem se zbláznil

Kvůli zranění bicepsové šlachy na měsíc a půl vypadl ze sestavy hokejistů PSG Zlín. A vrátil se do ní přímo do vyhecovaného pátého duelu čtvrtfinálové série play off proti Vítkovicím. Marek Melenovský vynikajícím výkonem pomohl k výhře 4:0 a po utkání se spokojeně usmíval. „Zvládl jsem to docela dobře,“ oddychl si Melenovský, kterého spoluhráči v žertu přezdili na „Robocopa“.

- Co na váš comeback říkal doktor Radomír Holibka, který vás dával dohromady?
"Před zápasem jsem za ním byl. Prohlásil, že pokud budu hrát, tak jsem se zbláznil. Šlacha ke kosti, se kterou jsem měl problémy, se dává dohromady strašně dlouho. Ani nechtěl vědět o tom, jestli nastoupím. Ale dneska tady byl, takže už to ví." (úsměv)

- Hodně vám pomohl, že?
"Chci mu teď napsat a poděkovat. Slíbil, že mi to kdyžtak spraví i podruhé, kdyby se něco stalo. Ale věřím, že to bude v pohodě. Vyhráli jsme 4:0, takže veškerá bolest je pryč."

- Navíc jste k důležitému triumfu pomohl vybojováním puku před druhým gólem Radima Tesaříka.
"Měl jsem chuť hrát, snažil jsem se tomu dávat maximum. A vyplatilo se to. Během zápasu jsem zranění trochu cítil, ale v síle a pohybu mě nijak nelimitovalo. Hraju dál i ve Vítkovicích."

- Kouč Rostislav Vlach nasadil do hry jen tři pětky, takže jste si pořádně máknul, že?
"První třetinu jsem docela koukal. (směje se) Ale udržoval jsem se v tempu a jezdil po tréninku na kole. Zas tak velký šok to pro mě nebyl. Věděl jsem předem, že budeme hrát na tři útoky, takže jsem se s tím mohl srovnat."

- Nechtěl jste nastoupit už ve Vítkovicích? S týmem jste do Ostravy odcestoval.
"Zvažoval jsem to, ale na třetí utkání jsem nakonec odolal. Před čtvrtým zápasem jsem do poslední chvíle nevěděl, jestli do toho půjdu. Ale řekl jsem, že jestli to dopadne špatně, tak na páté utkání není vyhnutí. Abych zase nebyl nerozhodný, oznámil jsem trenérům už v sobotu, že bych chtěl hrát."

- Hostující hráči hráli hodně ostře a objevily se z jejich strany i nebezpečné fauly. Neměl jste z toho obavy?
"Bylo to na hraně, ale férové. Až na jeden zákrok, který jsem teď viděl v televizi. Jak trefili Čajdu do hlavy na modré čáře, to byla hrozná prasárna. (naráží na likvidační faul Marka Malíka ve druhé třetině) O sebe jsem se nebál, hlavně jsem chtěl odehrát celé utkání, abych se do toho dostal."

- Co se dá čekat od šestého střetnutí ve Vítkovicích?
"Musíme hrát stejně jako v obou zápasech venku, jen bez těch výpadků. Věřím, že to zvládneme."

Útočník PSG Zlín Marek Melenovský
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY