pondělí 18. března 2013 | Redakce

Disciplinárka rozhodla: zákrok Malíka na Čajánka byl čistý ...

Vedení hokejového klubu PSG Zlín podalo podnět disciplinární komisi k prošetření zákroku vítkovického obránce Marka Malíka na zlínského kapitána PSG Petra Čajánka, který se odehrál ve druhé třetině pátého utkání čtvrtfinálové série play off na zlínském ledě. Disciplinární komise v pondělí večer rozhodla, že se jednalo o čistý zákrok a urostlý bek Vítkovic neobdrží žádný trest.

Disciplinární komise se zabývala i o střelou vítkovického obránce Tomáše Kudělky po odpískání, která trefila zlínského útočníka Zdeňka Okála. Ten z utkání předčasně odstoupil kvůli tržné ráně nad okem a ve třetí třetině se již na ledě neobjevil. Podnět k prošetření celé situace dal delegát utkání.

Disciplinární komise moment prozkoumala a rozhodla, že se Kudělka dopustil prohřešku a udělila mu trest v podobě stop na jeden zápas. Kudělka bude chybět Ostravanům v šestém zápase play off, který se odehraje v ostravské ČEZ Areně v úterý 19. března v 18.15 hodin.


Oficiální rozhodnutí předsedy disciplinární komise ELH v případě Marka Malíka:
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden zepředu na protihráče, který byl v držení kotouče, přičemž hráč se neprovinil faulem loktem ani nadskočením, aby dosáhl vyšší intenzity zákroku. Zásah byl způsoben především rozdílnou výškou hokejistů. Vzhledem k uvedeným skutečnostem neshledal předseda disciplinární komise ELH důvody k potrestání hráče Marka Malíka, HC Vítkovice Steel, zastavením činnosti.

... a v případě Tomáše Kudělky:
Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že k tomuto jednání došlo po přerušení hry a že mezi odpískáním a vystřelením kotouče byla dostatečná časová prodleva k přerušení akce. Hráč Tomáš Kudělka, HC Vítkovice Steel, se tak dopustil nesportovního chování, za které mu byl uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání. Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ČSLH mimo jiné ke skutečnosti, že ačkoli byl protihráč kotoučem zasažen, zásah pro něj neměl následky v podobě zranění a utkání dokončil.Trest nabyl účinnosti dne 18. 3. 2013 s platností do 19. 3. 2013 včetně.




SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY