pondělí 18. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce PSG Martin Hamrlík věnoval jubilejní gól v extraligové kariéře otci k narozeninám

Ve 34. minutě dostal puk na modrou čáru od osvědčeného parťáka Petra Lešky a přesnou střelou švihem vstřelil svůj 150. gól v extraligové kariéře. „Lešoun mi pak dovezl puk a říkal, ať si ho schovám, že další gól už stejně nedám,“ smál se obránce Martin Hamrlík. Trefu, jíž přispěl k vítězství 4:0 nad Vítkovicemi, věnoval svému otci Zdeňkovi, který v den zápasu oslavil 63. narozeniny.

- Věděl jste, že čekáte na jubilejní 150. branku?
"Jo, každý mi připomínal, kdy už ji konečně dám. O to víc jsem rád, že to tam spadlo. Gól je pro taťku, dneska má třiašedesáté narozeniny. Vyšlo to perfektně."

- Soupeř kousal jen v první třetině, po přestávce úplně odpadl. Čím to mohlo být?
"Hráli jsme lépe než ve Vítkovicích, hlavně zodpovědněji. Říkali jsme si, že nesmíme panikařit, hrát co nejdéle na 0:0 a počkat si na šanci. Dnes jsme byli trpělivější a vyšlo to. Stejný recept by mohl fungovat i v šestém utkání. Hlavně nemít v hlavách, že to je ten zápas, který může celou sérii ukončit."

- Neměli jste strach o zdraví některých hráčů? Hlavně Petra Čajánka a Zdeňka Okála hostující hráči dost naháněli. Neplánovali jste nějakou odvetu?
"V kabině jsme si řekli, že když vedeme, nebudeme se s nimi mlátit. V souboji můžeš špatně spadnout, zranit se. Je to zbytečné. Ale kdyby byl výsledek opačný, taky bychom si řekli: pojďme je dohrávat, ať to nemají zadarmo. Nijak vyhrocené nebo osobní mi to nepřišlo. V závěru už jsme šetřili síly na další utkání."

- Trenér Rostislav Vlach nasadil do první lajny místo Jaroslava Balaštíka mladého Petra Holíka, jak k vám zapadl?
"Hrálo se nám s ním dobře. Na Petra Lešku si při přesilovkách sjíždí protihráči, takže dá se to hrát i na Holase, který je schopný vymyslet stejnou akci jako Lešoun nebo zavézt puk do třetiny. I naše druhá pětka hraje dobře: Čája, Ondra Veselý i Tonda Honejsek jsou kreativní typy. Hodně pomáhá, když jsou v každé pětce konstruktivní hráči."

- Výborně vám zachytal Jakub Sedláček, že?
"Jeho nula je hlavně pro Ríšu Hrazdíru. Sedlo dneska chytal výborně, stouplo mu sebevědomí. Je to podobné jako když hráč v poli dá gól."

- Máte teď mečbol, jaký bude šestý zápas?
"Určitě nám to nenechají zadarmo. Nikdy v minulosti jsme první sérii v play off nezvládli lehce. Skoro pokaždé to byl boj na maximální počet zápasů."

Obránce Martin Hamrlík se raduje ze svého 150. gólu v nejvyšší soutěži.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY