neděle 09. října 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Mikuláš Zbořil: Zápas proti Přerovu je pro mě vždy specifický, výjimečný. Atmosféra byla výborná

Odchovanec Přerova Mikuláš Zbořil nastoupil v zápase 9. kola první hokejové ligy proti svému mateřskému klubu. V přechozích letech se stal oporou zadních řad Zubrů a do Zlína přišel osmadvacetiletý obránce během léta s vizitkou extraligového šampiona s týmem třineckých Ocelářů. Na přerovském ledě odehrál téměř dvacet minut a čtyřikrát pálil na soupeřovu bránu. „V mém případě se jedná stále o specifický, výjimečný zápas. Do hlediště přijde celá rodina, znám spoustu lidí na zimáku nebo v týmu. Maximálně jsem si to užil, s dobrým koncem pro nás,“ řekl Zbořil novinářům po vítězném zápase.

Zlínští hokejisté si připsali druhou výhru v řadě. Po černé sérii čtyř proher konečně v týdnu zabrali a zvedli se. I když hra ještě není optimální, pět bodů z posledních dvou utkání je pozitivní zjištění. „Převažují pozitivní pocity. Vyhráli jsme za dva body v Přerově, kde se hraje hodně těžko. Kluci mají formu a jsou druzí v tabulce. Bodovali ve všech předchozích zápasech a jsme rádi, že odsud vezeme dva body. Naše hra nebyla ve druhé třetině optimální, naštěstí to dopadlo dobře,“ vykládal Mikuláš Zbořil bezprostředně po utkání.

Beranům se druhá polovina prostřední třetiny příliš nevyvedla. Zubři svého protivníka zatlačili, dokázali srovnat krok a mnoho nechybělo, aby před druhou sirénou strhli vedení na svou stranu. „Těžko říci, proč tomu tak je. Nám se daří, odehráli jsme v týdnu dobrý zápas doma proti Litoměřicím a jednu třetinu tady. Chceme odehrát něco nad tento rámec. Sice se nesesypeme, ale z toho pramení naše zbytečné chyby a tlak soupeřem“ vysvětlil Zbořil, který hrál ve Zlíně již v sezoně 2018/19 v rámci střídavých startů právě z Přerova.

Vlachova družina nabídla svou nedisciplinovaností soupeři v 49. minutě pětiminutovou přesilovku. Zkušený forvard Tomáš Pospíšil zbytečně oplácel, vyfasoval trest ve hře a odešel předčasně pod sprchy. Zubři měli k dispozici dlouhou početní výhodu. „Tam se zápas lámal. Mohli jsme inkasovat i dva góly. Paradoxně nám oslabení pomohlo, protože Přerovu to nevycházelo, nevytvořil si stálý tlak a sebevědomí hráčům spadlo. Pro nás to byla klíčová fáze zápasu, přečkali jsme ji bez obdrženého gólu,“ uvedl Zbořil.

Berani rozhodli o bonusovém bodu v prodloužení. Vítěznou trefu zařídil v 63. minutě Pavel Sedláček. „Kdo má puk, určuje při hře tři na tři, co se bude dít na ledě. Vyniknou zde dovednosti, šikovnost a hokejové myšlení. Chtěli jsme se udržet na puku a věděli jsme, že dříve nebo později vyplyne ze hry nějaká šance.“

Mikuláš Zbořil v Přerově vyrůstal a je odchovancem klubu. Bydlí pár minut od zimního stadionu a k místnímu hokeji má pořád pevné pouta. „Jedná se stále o specifický zápas, i když to není poprvé, pořád je to výjimečný zápas. Přijde většinou celá rodina, znám spoustu lidí na zimáku nebo v týmu. Atmosféra byla výborná. Naposledy jsem tady hrál v dresu Frýdku-Místku a kulisa nebyla taková. Maximálně jsem si to nyní užil, s dobrým koncem pro nás. V neděli máme trénink a poté se budeme soustředit na další zápas doma se Slavií,“ řekl na závěr Mikuláš Zbořil v útrobách přerovské arény.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY