pátek 19. dubna 2013 | Zlin Press - Michael Kachlíř

Milan Kostourek: Měli jsme nůž na krku, ale vyhráli jsme. Jdeme zápas od zápasu

Útočník Milan Kostourek pomohl Zlínu jedním gólem k výhře 5:2 na ledě Plzně v šestém finálovém zápase play off. Berani inkasovali v úvodní třetině první branku z hole plzeňského kapitána Martina Straky. Na začátku druhé části dvěma slepenými góly Jiřího Ondráčka a Bedřicha Köhlera, které od sebe dělilo pouhých 14 vteřin, otočili vývoj zápasu na svoji stranu.

V úvodu třetí dvacetiminutovky skóroval právě Kostourek, jenž třetím gólem zajistil moravskému celku dvougólový náskok. „Rychlé góly nám hodně pomohly, zatímco Plzeň srazily. Pak když jsme zvýšili na 3:1, tak už jsem věřil, že tady vyhrajeme,“ uvedl šťastný střelec, kmenový hráč prvoligového Havlíčkova Brodu.

Plzeň ještě snížila zásluhou Ondřeje Kratěny, ale její radost netrvala dlouho, neboť po 37 vteřinách odskočil Zlín opět na rozdíl dvou gólů díky Petru Holíkovi. V poslední minutě uzavřel střelecký účet zápasu gólem do prázdné branky Radim Tesařík. „Hlavní je, že jsme vyhráli. Měli jsme nůž na krku a ukázali jsme, že jsme tým a že i za nepříznivého stavu 2:3 na zápasy jsme podali dobrý výkon a vyhráli 5:2,“ těšilo Kostourka cenné vítězství.

Série se za stavu 3:3 na zápasy přesune k rozhodující nedělní sedmé bitvě na led Zlína. „Je to finále play off a víme, že nás nečeká jednoduchý zápas. Musíme hrát tak, abychom před našimi fanoušky konečně vyhráli. Udělali radost jim, Petrovi Čajánkovi i všem ostatním, kteří čekají na zisk titulu,“ přál si Kostourek úspěch pro celý zlínský hokej.

V loňském čvrtfinále vyřadila Zlín právě Plzeň v sedmém zápase. Berani tak mají ideální možnost odvety. „Vůbec jsme se o tom nebavili. Jdeme zápas od zápasu, teď je to 3:3 a my musíme udělat ten čtvrtý a nejdůležitější bod,“ konstatoval Kostourek.

Radost z vyhraného utkání pokazil třicetiletému hráči incident, který se mu stal po zápase. Když se chtěl jít vyběhat, inkasoval ránu od plzeňského fanouška. „Dostal jsem venku od fanouška pěstí a něco takového by se nemělo stávat. Fandové by se měli umět chovat, neboť je to pouze hokej. My jsme dnes vyhráli, Plzeň se radovala předtím u nás a nemělo by docházet k tomu, že nás bude někdo napadat. Nebylo to tak ostré, takže to hlásit nebudu. Více se k tomu nechci vyjadřovat,“ popsal Kostourek nepříjemný zážitek.

Milan Kostourek pózuje v kabině s dresem kamaráda Petra Holíka.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY