sobota 20. dubna 2013 | Zlin Press - Michael Kachlíř

Gólman Jakub Sedláček: Hrát sedmý finálový zápas doma, to je sen každého hokejisty

Brankář Jakub Sedláček svým výkonem pomohl týmu PSG Zlín k výhře 5:2 v šestém zápase finálové série na plzeňském ledě. Díky tomuto vítězství Berani srovnali stav série na 3:3 na zápasy a v rozhodujícím sedmém duelu budou mít výhodu domácího prostředí. „To je snad sen každého hráče hrát sedmý finálový zápas před vlastními diváky. My se budeme snažit si ho užít a doufám, že to vyjde,“ přál si Sedláček.

První mečbol měla k dispozici Plzeň, která jej však nevyužila. Pro západočeský klub i fanoušky to bylo velké zklamání, neboť vše měli nachystané k oslavě titulu. Před utkáním dostalo zlínské mužstvo po zápasový program s předáváním poháru. „My jim za to můžeme jen poděkovat, neboť to že se připravili nás akorát vyburcovalo. Tady je vždycky takové prostředí, my to známe a připravili jsme se na to,“ podotkl Sedláček.

„Poslední krok je vždycky nejtěžší. Plzeň má zkušený tým, a proto jsem věděl, že budeme muset dát víc gólů, než jen jeden,“ doplnil. Berani tak budou mít ideální možnost, jak Plzni oplatit loňské vyřazení ve čtvrfinále. Tehdy výhodu domácího prostředí v sedmém zápase Indiáni využili. „Já jsem tehdy nechytal, takže to v hlavě nemám, ale nevím, jak jsou na tom ostatní spoluhráči. Musíme se z toho poučit a hlavně na to nevzpomínat. Letos je to jiné, neboť jsme se posunuli o trochu dál,“ mínil třiadvacetiletý brankář.

Moravskému týmu se v letošní sezoně dařilo víc ve venkovních zápasech, než na domácím ledě. I proto budou chtít svěřenci trenérů Rostislava Vlacha a Juraje Juríka v klíčovém zápase sezony uspět. „Letos se nám víc dařilo na hřištích soupeřů. Někdy je to ale i otázka štěstí a náhody. V posledním zápase sezony už to ale rozhodovat nebude. Buď to vyjde nebo ne,“ řekl Sedláček.

Nadějný gólman nastoupí v dosavadní kariéře k doposud nejdůležitějšímu zápasu, jehož důležitost si však nepřipouštěl. „Asi ten zápas bude hodně důležitý, ale já osobně to tak neberu. Pokud bych to tak bral, tak se z toho po... Zní to jako klišé, ale ten zápas budu brát jako každý jiný. Hlavně si ho budu chtít užít a o to jde,“ zůstal Sedláček nad věcí.

Brankář PSG Zlín Jakub Sedláček zářil úsměvem po šestém finálovém zápase play off.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY